Me vdekjen e mbretëreshës Elizabeth II, djali i saj, Charles, u bë menjëherë Mbret, tashmë Charles III.

Ndërkohë linja e trashëgimisë së familjes mbretërore britanike ka ndryshuar tashmë duke bërë që pasardhësit të afrohen me fronin.

Mbreti Çarls III

Lindur: 14 nëntor 1948

I pari në linjën e pasardhësve, Charles ishte monarku britanik në pritje më të gjatë; ai ka qenë trashëgimtari i dukshëm që nga mosha 3-vjeçare, dhe president ose mbrojtës i më shumë se 400 organizatave bamirëse, Princi i Uellsit është trashëgimtari i parë mbretëror që fitoi një diplomë universitare.

Ish gruaja e tij ishte Diana, Princesha e Uellsit , me të cilën ai ishte i martuar nga viti 1981 deri në 1996. Ata kishin dy fëmijë së bashku: princat William dhe Harry.

Diana vdiq në vitin 1997 pas një aksidenti automobilistik në Paris, së bashku me të dashurin Dodi Fayed dhe shoferin Henri Paul. Në vitin 2005, Princi i Uellsit u martua me Camilla, dukeshën e Cornwall.

Princi William, Duka i Kembrixhit

Lindur: 21.06.1982

Princi Uilliam , vija e ardhshme në fron pas babait të tij Charles, ka arritur gradën më të lartë arsimore – Masmer of Arta – nga çdo anëtar i familjes mbretërore. Ai shërbeu në ushtri nga viti 2006 deri në vitin 2013, duke marrë pjesë në më shumë se 150 operacione kërkim-shpëtimi me helikopterë.

Gruaja e tij është Catherine, Dukesha e Kembrixhit, me të cilën u martua në vitin 2011. Çifti kanë tre fëmijë së bashku: Princi George, 9 vjeç; Princesha Charlotte, 7 vjeç; dhe Princi Louis, 4.

Familja jeton në Adelaide Cottage, një pronë me katër dhoma gjumi në terrenin e Kështjellës Windsor, Berkshire, rreth 25 milje nga Londra. Rezidenca e Kembrixhit në Londër, Kensington Palace, do të mbetet rezidenca kryesore e familjes.

Princi George i Kembrixhit

Lindur: 22 korrik 2013

Kur Princi George lindi, ai u bë i treti në radhë për të trashëguar fronin. Nëse ai bëhet mbret pas mbretërimit të gjyshit të tij Princit Charles dhe babait të tij Princit William, George do të jetë monarku i 43-të që nga Uilliam Pushtuesi.

Por tani për tani, ai është ende duke u nisur me arsimimin e tij: George aktualisht ndjek shkollën Lambrook pranë Windsor së bashku me motrën e tij më të vogël, Charlotte dhe vëllain e tij më të vogël, Louis.

Ndërkohë që lista vazhdon deri tek pasardhësi i 23-të, Lucas Tindall, i lindur vetëm një vit më parë.