Bashkimi Evropian ka njoftuar, se të gjitha pajisjet e reja elektronike, duhet të përdorin të njëjtin karikues USB Type-C deri në vjeshtën e vitit 2024.

Produktet e Apple si iPhone dhe iPad do të duhet të jenë në përputhje me rregulloren e re, si dhe kompjuterët laptopë ndërsa pajisjet ekzistuese do të përjashtohen.

Marrëveshja e BE-së do të paraqitet përpara Parlamentit Evropian dhe Këshillit të Ministrave, ku mund të miratohet zyrtarisht përpara se të publikohet.

Artikulli paraprakZBARDHET DËSHMIA E PARË E NOIZYT PAS SHPËRTHIMIT ME TRITOL, JA ÇFARË IU THA POLICËVE REPERI
Artikulli tjetërZYRTARJA E LARTË E DASH: SHQIPËRIA DHE MAQEDONIA E VERIUT DUHET TË ANËTARËSOHEN SA MË SHPEJT NË BE!