Situata e permbytjeve ne Shkoder sa vjen dhe perkeqesohet dhe nje gje e tille pohohet dhe nga kryetarja e bashkise shkoder Voltana Ademi. Ajo beri me dije se harta eshte zgjeruar ne 3000 ha toke nen uje dhe banoret e zonave te permbytura rrezikojne shume duke qenduar ne banesa me prezence uji.

Ndersa Ademi tha se ka nisur tashme evakuimi i disa familjeve

Sa i takon vleresimit te demit te shkaktuar nga permbytjet Kryetarja e Bashkise Shkoder Voltana Ademi tha se Ademi i perllogaritur disa dite me pare ishte perafersisht 600 milion leke ndersa perkeqesimi i dukshem i situates ka bere qe dhe kostoja e demit te dyfishohet.

Kryetarja e bashkise Shkoder tha se ashtu sic shume dite me pare vijon te kerkoje shpalljen e emergjences pasi eshte e qarte se situata po përkeqëson duke u demtuar toka bujqësore, banesa por dhe duke u rrezikuar jete njerezish.