Kështu kanë nisur, Karnavalet ne Shkodër, duke I lënë sheshin kryesor të qytetit, nxënësve dhe fëmijeve te shkollave 9 vjecare te Bashkisë së Shkodrës.

Për dy orë me radhe, grupet e shkollave te Shkodrës kane performuar para sheshit kryersor ne pedonalen Kole Idromeno ne Shkodër, duke I kthyer ketij qyteti alegrine e munguar dhe një festë që shkodranët e kanë në gen. Për tre ditë më radhe shkodra, është në atmosferë karnavalesh, me dy ditë performance te grupeve te shkollave te shkodrës, ndërkohe që të dielen, sheshin kryesor do ta zeje djegia e dordolecit tradicional nderkohe qe nuk do te mungojne as batutat thumbuese per shoqerine dhe fenomenet që shqetesojne shkodranet