QËLLIMI I KËTIJ AKTIVITETI ËSHTË EVIDENTIMI I BREZIT TË RI. Ka nisur gara e shumë nxënësve instrumentist pjesmarrës në edicionin e 14-ë të kompeticionit “Cmimi Pjeter Gaci” . Konkurs ky që organizohet nga qëndra kulturore “Pjeter Gaci” me mbështetjen e bashkisë shkodër , Ministris së Arsimit dhe Sportit dhe me bashkëpunimin e shkollave artistike Shqiptare . Pjesmarrja e konkurentëve ishte e larmishme si nga moshat por edhe trevat shqiptare.

Në ditën e dytë të zhvillimit të tij është performuar në teatrin “Migjeni”. Qëllimi i këtij kompeticioni është evidentimi I talenteve të rinj të vendit tonë ku në natën e tretë finale do të ndahen edhe cmime të ndryshme por edhe dhurata si violin etj për nxënësit që kanë realizuar një prezantim të denjë dhe mjaft të mirë .

Artikulli paraprakPASTRIMI I KANALEVE, VËMËNDJA PËRQËNDROHET NË BUSHAT
Artikulli tjetërÇMIMI “PJETËR GACI”