11 KËNGË KONKURUAN PËR NË NATËN FINALE TË FESTIVALIT. Festivali Mbarekombetar i Kenges per Femije ka startuar naten e pare te konkurimit per edicionin e 53-te te ketij festivali i cili eshte i veçante dhe i pakonkurueshem ne llojin e tij. Ky festival prej vitit te larget 1962 ka pasuruar ne menyre te vazhdueshme fondin e arte te kenges per femije ne Shqiperi.

Rrokoko, Te bejme lojen e vertete, Pare pare, Doktoreshe do te behem, Per ty gjyshe mdogji malli, Dhurata me e bukur, Rampe bamp e bum bum, Kenga ka pranveren brenda, Rock star, Balonat dhe Jam e madhja jam e vogla ishin kenget qe konkuruan ne naten e pare te festivalit, te krijuara nga emra te medhenj si Edmond Zhulali, Alfred Kacinari, Sokol Marsi, Jorgo Papingji, Klodian Qafoku, Kolec Gajtani, Agim Doci, Alfred Çapaliku e shum te tjere. Kjo e enjte do jete nata e dyte e festivalit ku do konkurojne serish 11 kenge.