PD REAGON PËR SISTEMIN ARSIMOR NË VEND. Fillon sot viti i ri akademik për universitetet publike dhe private.

Ministrja e Arsimit Lindita Nikolla ka zgjedhur Fakultetin e Mjekësisë për të uruar vitin e ri duke theksuar se sfidë mbetet cilësia e mësimdhënies. Në këto kushte ministrja e Arsimit deklaroi se shume shpejtë këto kompani britanike do të bëjnë jo vetëm akreditimin e universiteteve, por do të mundësojnë edhe listimin e tyre sipas cilësive që ato kanë. Por pikërisht ne çelje te vitit te ri akademik, opozita ka reaguar për sistemin e arsimit. Në të gjithë vendin janë hapur 46 Universitete publike dhe private nderkohë që për këtë vit janë mbyllur 18 të tilla.

 

Artikulli paraprakPLATINI: JA PSE LEJUAM SHQIPËRINË DHE SERBINË NË NJË GRUP
Artikulli tjetërUNIVERSITETI I SHKODRËS HAP DYERT