Një sasi e grurit ukrainas do të ngarkohet për t’u dorëzuar në Etiopi më vonë sot pasi dy anije të tjera eksporti thuhet se u larguan nga portet e Ukrainës. Numri i përgjithshëm i anijeve që do të nisen nga vendi sipas një marrëveshjeje të ndërmjetësuar nga OKB është tani 14, duke përfshirë eksportin e parë të grurit.

“Falë Iniciativës së Detit të Zi, ne jemi gati të ngarkojmë më shumë se 23,000 tonë drithë dhe ta eksportojmë atë në Etiopi”, tha në Tëitter ministri i infrastrukturës i Ukrainës, Oleksandr Kubrakov.

Ministria e Mbrojtjes e Turqisë raportoi se anija Star Laura me flamurin e Ishujve Marshal do të transportojë 60,150 ton misër në një port iranian , ndërsa anija me flamur Belize, Sormovskiy 121, do të transportojë 3,050 ton grurë në një port turk , Dzerkalo Tyzhnia.