Ashtu sic ëeshtë kthyer në traditë, personalitetet fetare, civbile, drejtues te bashkisë Shkodër kane qene edhe pranë varrezave të Rrmajit për të nderuar ato që ranë për fe e atdhe.

Kryetarja e Bashkisë Shkodër nderoi sakricen e martireve te fese, qe rane per flamurin shqiptar.Famullitari I Shkodrës dom Vlash Palaj gjatë fjalës së tij u shpreh se kontributi I martirëve për kombin nuk ka asnjë mëdyshje, por sot ato kërkojnë që ato që kanë në dorë fatet e vendit të bejne me shume per kombin.

Perfaqesues te komunitetit Mysliman ne Shkodër, kane nderuar 28 Nentorin, por duke percjelle mesazhet e harmonise dhe vellazerise mes njerezve ne Shkodër dhe ne mbare shqiptare.