Plotësohen votat e nevojshme në parlament për miratimin e Kodit Zgjedhor të ardhur nga Këshilli Politik. Pas deklarimit të votës pro të 6 deputetëve të opozitës parlamentare, plotësohet kuorumi për votimin e Kodit Zgjedhor në parlament.

Fatjona Dhimitri, Artur Roshi, Besnik Troplini, Suzana Topi, Gjetan Gjetani dhe Lefter Maliqi deklaruan sot votën e tyre pro konsensusit të arritur në Këshillin Politik.

PS ka 74 vota, 1 PSD, 3 PDIU (Elena Xhina, Reme Lala dhe Dritan Bici hynë në parlament nga listat e PDIU por me daljen e opozitës nga parlamenti hynë në grupin parlamentar demokrat që drejtohet nga Myslim Murrizi) dhe duke shtuar 6 të deputetëve të opozitës, bëhet shumica e nevojshme për të kaluar kështu kodin zgjedhor. Ndërkohë sot PS deklaroi se i qëndron marrëveshjes dhe se do ta kalojë më 23 korrik.