Nuk është arritur marrëveshje mes kompanisë dhe punonjësve të uzinës së Ballshit.
Punonjësit futen ne greve urie duke përkrahur edhe punonjësit e Poçemit.

Një grup përfaqësues nga punonjësit zhvilluan një takim në orën 14.00 në Fier me kompaninë administruese të uzinës (Allumi).

Ato paralajmëruan se nëse sot nuk do marrin pagat e prapambetura deri në orën 14:30, do futen në grevë urie.

Ne takim është thëne se mund të nënshkruajnë kontrate të re pune nga një marsi pa njohur borxhet e prapambetura.

Punëtorët nisin grevën e urisë në mjediset e qendrës shëndetësore që ndodhet pranë uzinës.
Ata jane futur me forcë në ambientet shëndetësore ku pritet të nisë greva.