MERR PJESË NË MESHËN SOLEMNE PËR MISIONIN E VELLEZËEVE TË NËNË TEREZËS. Nunsi Apostolik ne SHqiperi, Imzot Molinares Ingles ka qene ne Komunen e Bushatit,

ne meshen e mbajtur prane kishes se Bushatit ne nderim te kontributit te vellezerve te Nene Terezes ne kete zone. Gjate kesaj meshe, eshte bere edhe bekimi I dy prej misionareve te cilet kane zgjedhur misionin e perjtshem ne sherbim te njerezve ne nevoje. Gjate fjales se tij, Nunci apostolic ne Shqiperi, ka vleresuar kontributin e vellezerve te Nene Terezes ne Shqiperi e konkretisht ne Komunen e Bushatit. Te pranishem ne kete meshe pervec drejtueve te Kishes Katolike, besimtareve te shumte kane qene present edhe perfaqesues te Komunes se Bushatit te cilet vleresuan viziten e nunsit apostolic ne Shqiperi, por edhe misionin e vellezerve te Nene Terezes te cilet sherbejne prej 22 vitesh ne territorin e Komunes Bushat. Vellezerit e Nene Terezes, jane misioni I vetem I ketij lloji ne Shqiperi, duke I dhene ndihmen e tyre ndaj personave ne nevoje jo vetem nga territory I komunes se Bushatit por nga e gjithe zona dhe vende te ndryshme te shqiperise.

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”https://www.youtube.com/embed/jldUWl8aeDY” frameborder=”0″ allowfullscreen ]