Në mbledhjen e këshillit të Bashkisë së Shkodrës, të parashikuar ne rendin e ditës ka qënë edhe miratimi i bursave per studentet e dalluar.

Kryetarja e komisionit te arsimit Lindita Reçi, ka argumentuar shpërndarjen e ketyre bursave nderkohe qe keshilltare te djathte kane kerkuar qe bashkia te kete edhe fondin e ekselences per nxenesit e dalluar. Kryetarja e Bashkisë Shkodër, Voltana Ademi u shpreh se sa i takon numrit e bursave ajo eshte dicka qe varet ne Ministria e Arsimit dhe ku do ti propozohet qe te kete nje shtim te bursave per Bashkine e Shkodres. Arismi ka qene shpesh here pjese e diskutimeve gjate mbledhjes se keshillit te Bashkise Shkoder duke u ndaluar edhe tek ngrohja, investimet dhe projektet per arsimin qe jane parashikuar gjate 2017-es.