Ashtu sic nisi edhe gjate vitit te kaluar nje projekt I kesaj shkolle ne menyre qe nxenesit te njihen me shkollen, edhe kete vit inisiativa e drejtorisse se shkolles vazhdon te jete e tille duke I dhene prioritet nxenesve te kesaj shkolle qe te njihen me skenen dhe tekniken e saj.

Drejtori I Shkolles, Prenk Jakova, Anton Kaftalli, ne nje interviste per mediat, eshte shprehur se ky process do te kthehet ne tradite per kete shkolle.Shkolla artistike Prenk Jakova, eshte e vetmja e ketij lloji ne Shkoder, e cila pergatitet nje brez te tere artistesh qe me pas, ngrejne lart emrin e shkodres ne fushen e artit.

Artikulli paraprakNË PRAG TË DITËLINDJES SË POETIT NDRE MJEDA
Artikulli tjetërBASHKIA VAU DEJËS, SYTË NDAJ FAMILJEVE TË VARFRA