DHOMA E PERFAQËSUESËVE BËN GATI REZOLUTËN PËR TEJKALIM KOMPETENCASH .

Dhoma e perfaqesueseve ne SHBA,kaloi rezoluten qe autorizon fillimin e veprimeve ligjhore ndaj Presidentit Obama,me akuzen e tejkalimit te kompetencave te tij.
 Me 225 votat pro, ndaj 201 që ishin kundër, i hapen rrugën hartimit të dokumenteve ligjore për fillimin e procesit  gjyqësor.
Sipas republikaneve,Obama ka tejkaluar ne dsa raste autoritetin e tij kushtetues,ne menyre qe te anashkalonte Kongresin,duke leshuar urdhera ekzekutive. Gjithashtu,pretendohet qe te jete treguar I njeanshem gjate nje vendimi per deportimin e disa te rinjeve klandestien si dhe shkembimin e te burgosurve që çoi në lirimin e një ushtari amerikan, të mbajtur peng prej talebanëve për 5 vjet.
Padia i paraprin fushatës para zgjedhjeve të nëntorit, të cilat do të përcaktojnë kontrollin politik të Kongresit për vitin e ardhshëm.

 

Artikulli paraprakSOT, SEANCA E FUNDIT E KUVENDIT
Artikulli tjetërSHKODËR, RENDI NË 24 ORË ( Video )