Kreu i Partisë Demokratike Lulzim Basha pas takimit 50 minutësh me aleatët i është drejtuar zyrës së ish-kryeministrit Sali Berisha. Partia demokratike dhe opozita nuk kanë dalë në një qëndrim mbi paketën e zyrtarit amerikan Hoyt Brian Yee për zgjidhjen e krizës. Por përpara vendimit final, Basha është konsultuar me ish-kreun e Partisë Demokratike, Sali Berisha.