Qendra Shqiptare per Popullsine dhe Zhvillimin  dhe qendra Rinore Troktije te mundesuara nga UNFPA, organizuan ne kuader te Dites Boterore te Kontracepsionit nje takim me perfaqesues te medias qe operon ne qarkun e Shkodres.

Gjate bisedes  se zhvilluar ne qendren rinore arka, koordinatorja e acbd  theksoi  rolin informues te medias si nje hallke e rendesishme per shperndarjen e informacionit te sigurte dhe te besueshem. 

DIBRA: DITA  BOTËRORE E KONTRACEPSIONIT, MJAFT E RENDESISHME

Nderkaq perfaqesuesja Dibra u ndal tek  angazhimi i Shqiperise dhe sugjerimet qe do te paraqiten ne takimin e OKB qe do te mbahet ne daten 27 shtator. 

Nje nga pikat e rendesishme te takimit ishte  perfshirja e mundshme  e medias ne programet e institucioneve te shendetit dhe organizatave te shpoqerise civile te cilat kane ne fokus te punes se tyre shendetin riprodhues dhe edukimin  seksual gjitheperfshiressi dhe u shtruan disa ceshtje per diskutim ne lidhje me trajtimin e temave te shendetit riprodhues ne programet televizive.Aktiviteti do te vazhdoje dhe diten e shtune me 26 Shtator ne pedonalen prane Bashkise ku do te shperndahen broshura informuese si per kontracepsionin dhe shendetin riprodhues.

Artikulli paraprakRESHJET E SHIUT PËRKEQESOJNË RRUGËT E LAGJES SKËNDERBEG
Artikulli tjetërNDARJA E KURBANIT PËR FAMILJET E VARFRA NË SHKODËR