Muaji i parë për vitin 2022 po mbyllet me një rënie të lehtë të rasteve pas një rritje të ndjeshme gjatë javëve të shkuara.

Omicron solli shtim të rasteve me COVID prej datës 5 Janar ku u shënuan 1236 raste të reja si dhe 4 humbje jete.

I njëjti trend në rritje vazhdoi për disa ditë me radhë, ndërsa kulmin rastet ditore e patën më 18 Janar ku u shënuan 2 832 raste të reja. Numri më i madh i viktimave për shkak të COVID, është shënuar më 23 Janar kur ndërruan jetë 8 pacientë. Në total gjatë muajit Janar janë shënuar 125 viktima.

Ministria e Shëndetësisë bëri me dije ditën e djeshme se janë 20 498 pacientë aktivë me COVID- 19 në të gjithë vendin. Aktualisht në spitalet COVID po marrin trajtim 168 pacientë, nga të cilët 11 janë në gjendje më të rënduar.

Janë shëruar 1825 qytetarë gjatë 24 orëve të fundit, duke e çuar numrin e të shëruarve në 234,181 që nga fillimi i epidemisë.

Shifrat e rasteve të rejave dhe humbjeve te jetes për muajin Janar

1 Janar – 482 raste të reja, 1 humbje jete
2 Janar – 179 raste të reja, 2 humbje jete
3 Janar – 335 raste të reja, 2 humbje jete
4 Janar – 801 raste të reja, 2 humbje jete
5 Janar – 1 236 raste të reja, 4 humbje jete
6 Janar – 1 648 raste të reja, 5 humbje jete
7 Janar – 1 781 raste të reja, asnjë humbje jete
8 Janar – 1 801 raste të reja, 4 humbje jete
9 Janar – 1 207 raste të reja, 3 humbje jete
10 Janar – 793 raste të reja, 1 humbje jete
11 Janar – 2 177 raste të reja, 6 humbje jete
12 Janar – 1 905 raste të reja, 6 humbje jete
13 Janar – 2 029 raste të reja, 2 humbje jete
14 Janar – 2 179 raste të reja, 7 humbje jete
15 Janar – 2 163 raste të reja, 3 humbje jete
16 Janar – 1 697 raste të reja, 4 humbje jete
17 Janar – 1 017 raste të reja, 2 humbje jete
18 Janar – 2 832 raste të reja, 6 humbje jete
19 Janar – 2 643 raste të reja, 6 humbje jete
20 Janar – 2 383 raste të reja, 3 humbje jete
21 Janar – 2 670 raste të reja, 6 humbje jete
22 Janar – 2 230 raste të reja, 5 humbje jete
23 Janar- 1 658 raste të reja, 8 humbje jete
24 Janar – 789 raste të reja, 7 humbje jete
25 Janar – 2 156 raste të reja, 5 humbje jete
26 Janar – 1 562 raste të reja, 6 humbje jete
27 Janar – 1 549 raste të reja, 6 humbje jete
28 Janar – 1 615 raste të reja, 5 humbje jete
29 Janar – 1 341 raste të reja, 3 humbje jete
30 Janar – 939 raste të reja, 5 humbje jete