Shqipëria, Maqedonia e Veriu dhe Serbia kanë firmosur sot 5 marrëveshjet e rëndësishme në kuadër të nismës ‘Open Balkan’. Nga pala shqiptare, ishte ministrja e Ekonomisë, Delina Ibrahimaj ajo e cila vuri firmën në marrëveshjet e dakordësuara.

Marrëveshjet e firmosura:

Marrëveshja e parë është ajo për kushtet për akses të lirë në tregun e punës në Ballkanin Perëndimor. Një tjetër marrëveshje që pritet të nënshkruhet është për ndërlidhjen e skemave të identifikimit elektronik të qytetarëve të Ballkanit Perëndimor.

Marrëveshja e tretë  është ndërmjet Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut për bashkëpunim në fushën e veterinarisë, sigurisë ushqimore dhe ushqimore për kafshë dhe fitosanitare në Ballkanin Perëndimor.

Tjetër marrëveshje është, ndërmjet Qeverisë së Republikës së Serbisë dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për njohjen reciproke të autorizimeve të operatorit ekonomik të autorizuar – siguri dhe siguri (AEOS).

Dhe marrëveshja e pestë është ndërmjet Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Këshillit të Ministrave të Republikës së Shqipërisë për njohjen reciproke të autorizimeve të operatorit ekonomik të autorizuar – siguri dhe siguri (AEOS).

Artikulli paraprakPËRDHUNON TË BIJËN, APELI E DËNON ME 15 VITE BURG
Artikulli tjetërVUÇIÇ THIRRJE SHQIPTARËVE: SERBINË SHIHENI SI SHTËPINË E DYTË, KAM RESPEKT PËR JU!