Caritasi Shqiptar, ka nje vemendje te vecante ndaj personave me aftesi ndryshe dhe nje fakt i tille, eshte vertetuar edhe ne aktivitetin e organizuar ne Vaun e Dejes. Nje panair i punimeve te personave me aftesi ndryshe eshte hapur prane Arqipeshkvise ne Vaun e Dejes.

Ne kete takim ku prezent kane qene drejtues te Caritasit, por edhe Ipeshkvi i Dioqezes se Sapes, Mons Luciaono Avgostini, si dhe Kryetari i Bashkise Vau Dejes Zef Hila. Gjate fjales se tij, ne kete aktivitet, Kryetari i Bashkise Vau Dejes, Zef Hila eshte shprehur se pikerisht kjo shtrese do te jete ne vemendjen e Bashkise gjate drejtimit te tij. Shtepia rezidenciale e Bamiresise mirepret ata persona te cilet jane te brajktisur dhe nuk marrin asnje lloj sherbimi. Shtepia ne Vaun e Dejes, eshte hapur qe nga Shtatori I 2012-tes, dhe ndodhet prane dioqezes se Sapes.