Personat me aftesi te kufizuar kane shprese tek kryetarja e re e bashkise Voltana Ademi ne zgjidhjen e disa problemeve qe e kane shoqeruar kete kategori nder vite.Keshtu shprehet perfaqesuesja e para dhe tetraplegjikeve ne shkoder Xhina Ndou e cila shpreh optimizmin tek Kryebashkiakja e cila me mbylljen e muajit gusht do te marre detyren.

Sipas saj një nga problemet qe shqetëson me shume kategorinë e invalideve është punësimi. Shoqata e invalideve shpreh shqetesimin per mos zbatimin e ligjit te punesimit.Sipas ketij ligji ne cdo 24 te punesuar ne administrate nje person duhet te jete i punesuar nga kjo kategori, detyrim qe ne fakt nuk arrin te realizohet. Perfaqesuesja Xhina Ndou thekson se Para dhe Tetraplegjiket apo te verberit vazhdojne te mos kene nje zyre ku te mblidhen, nje e drejte ligjore kjo e mohuar.