Vendi ynë do të jetë nën ndikimin e masave ajrore të qëndrueshme

, duke bërë që kthjellimet të jenë dominuese, herë pas here do të ketë kalim të vranësirave të lehta. Më të dukshme vranësirat do të jenë në zonat verilindore – juglindore. Parashikohet që pjesa e dytë e ditës të vijojë me të njëjtat kushte të qëndrueshme atmosferike duke bërë që kthjellimet të dominojnë në pjesën më të madhe të territorit por të pranishme do të jenë vranësirat e shpeshta Temperaturat e ajrit nuk do të pësojnë shumë ndryshim duke ruajtur të njëjtat vlera të tyre konstante. Era do të fryjë mesatarisht me shpejtësi 20 km/h nga drejtimi kryesisht Lindor, për pasojë ne brigjet e Adriatikut dhe Jonit do të gjenerohet dallgëzim deri në 2 ballë.