Arsimi profesional eshte nje mundesi punesimi.

Nje fakt i tillë, eshte mese i dukshem edhe ne Shkodër, kur drejtues te ujsjellesit dhe shkolles se mesme profesionale Arben Broci, kane prezantuar para nxenesve nje mundesi te re, ate te punesimit te nxenesve ne kete ndermarrje ne shkoder. Nga matura e ketij viti, 4 nxenes te perzgjedhur do te punesohen ne kete ndermarrje. Drejtori i Shkollës “Arben Broci” gjate ketij takimi u shpreh se shkolla po shkon drejt dualizimit, cka e perkthyer ndryshe eshte nje mundesi punesimi per brezin e ri. Arsimi profesional eshte nje mundesi reale per punesimin e te rinjve. Shkolla profesionale Arben Broci, por edhe te tjera shkolla te ketij niveli ne Shkoder po tregojne se ka potenciale dhe mundesi qe brezi i ri ti perqafoje per nje punesim te sigurte ne te ardhmen .