Eklipsi hënor Beaver Moon, i njohur ndryshe si eklipsi hënor më i gjatë në më shumë se 500 vjet do të nisi këtë javë. Beaver Moon është një eklips hënor pothuajse total, i cili përkon me hënën e plotë.

Ndërsa eklipsi i fundit i pjesshëm ishte ‘Hëna e Gjakut Super Lule’ që u zhvillua më 26 maj, eklipsi hënor i kësaj jave nuk ka frikë të jetë një eklips total me 97.4% të diametrit të hënës të mbuluar nga hija e tokës.Përveçse një eklips pothuajse total, ngjarja do të shohë gjithashtu hënën të marrë një ngjyrë të kuqe/bakri për disa orë.

Megjithatë, shikuesit nga Britania e Madhe mund të mos jenë në gjendje të shohin të gjithë eklipsin.

Astronomët në Observatorin Mbretëror, Greenwich , kanë thënë:

Njerëzit në Mbretërinë e Bashkuar nuk do të jenë në gjendje të shohin çdo pjesë të eklipsit, por do të jenë ende në gjendje të shohin eklipsin hënor në tërësi kur hëna të bëhet e kuqe.

Kjo është e njëjta gjë për pjesën tjetër të Evropës Perëndimore dhe Amerikës së Jugut . Ju ende mund të shikoni eklipsin, por nuk do ta shihni të gjithën pasi hëna do të ketë perënduar përpara se ngjarja të përfundojë.

Artikulli paraprakHUMBI PRINDËRIT DHE MOTRËN NË AKSIDENT, 17-VJEÇARI I MBIJETUAR: MENDOVA SE ISHIN NË KOMA
Artikulli tjetërNDOTJA E AJRIT ARRIN NIVELE KRITIKE, MBYLLEN SHKOLLAT DHE KOLEGJET