Kur Jackie Chan e kishte parë një Oscar në shtëpinë e Sylvester Stallones para 23 vitesh, kishte thënë se edhe ai e dëshironte një të tillë.

Dhe të shtunën, në ceremoninë e përvitshme të Governors Awards, aktori kinez dhe luftëtari i arteve marciale, më në fund e mori statujën e artë – një Oscar nderi për angazhimin e tij shumëvjeçar në industrinë filmike. Pas 56 vitesh karrierë, mbi 200 filma të xhiruar dhe shumë kocka të thyera – Jackie Chan merr Oscar (Foto) Autori: Lajmi.net Entertainment, ShowBiz23:25, 13 November 2016 Kur Jackie Chan e kishte parë një Oscar në shtëpinë e Sylvester Stallones para 23 vitesh, kishte thënë se edhe ai e dëshironte një të tillë. Dhe të shtunën, në ceremoninë e përvitshme të Governors Awards, aktori kinez dhe luftëtari i arteve marciale, më në fund e mori statujën e artë – një Oscar nderi për angazhimin e tij shumëvjeçar në industrinë filmike, njofton Telegrafi. “Pas 56 vitesh në industrinë e filmit, pasi kam bërë më shumë se 200 filma, pas aq shumë kockash (të thyera), më në fund”, deklaroi 62-vjeçari në momentin kur e mori çmimin. Oscari atij iu nda nga bashkaktori në filmin “Rush Hour”, Chris Tucker, aktorja Michelle Yeoh dhe legjenda Tom Hanks, i cili e quajti “Jackie ‘Chantastic’ Chan”. Në fjalën e tij, Hanks theksoi se Chan nuk e kishte marrë deri më tani këtë trofe, pasi filmat ku luan ai, komedi-aksion dhe me arte marciale, zakonisht nuk merren në konsideratë gjatë ceremonisë së Academy Awards.