Kryetari i Partisë Demokratike të Socialistëve (DPS), Milo Gjukanovic ka dhënë dorëheqjen nga posti i kryetarit të partisë.

Gjukanoviç drejtoi DPS-në që nga viti 1998. Ushtruesi i detyrës së kreut të partisë do të jetë Danijel Živković. Seanca e Bordit Kryesor të DPS-së është caktuar për nesër.

Gjukanoviç më herët kishte paralajmëruar se do të largohej nga pozita udhëheqëse në parti dhe se duhet të mbahen zgjedhje të menjëhershme brenda DPS-së dhe të zgjidhet lidershipi i ri i partisë.