Pastrimi i territorit ngelet ne një nga objektivat kryesore te Bashkise Vau Dejes.

Ne kuadër edhe te prioriteteve per buxhetin e 2017-tes, ndermarrja e pastrimit ne Vau Dejës ka nisur aksionin per pastrimin e te gjithe territorin ne disa prej pikave me problematike. Nje nga segmentet ne te cilat ka nisur puna ka qene segmenti nga Rranxat ne drejtim te Malit te Jushit. N/Kryetari i Bashkise Vau Dejes, ne një interviste per mediat eshte shprehur se pastrimi ngelet ne nje nga objektivat e bashkise.. Nga ana tjeter, drejtues te Bashkise Vau Dejes i bejne apel te gjithe banoreve qe te mos hedhin mbetjet ne vende te ndryshme por prane konteniereve pasi nje veprim i tille veshtireson punen e fimes se pastrimit, por nga ana tjeter sjell nje imazh negativ për bashkine Vau Dejes dhe mbare komunitetin