Ky do të ishte zotimi i prefektit të Qarkut Shkodër Paulin Radovani në ditët e para të muajit maj të këtij viti që përkoi me kohën e fushatës elektorale. Disa tuba u vendosën në zonën periferike pas varrezave të dëshmorëve por që nuk funksionojnë.

Banorët akuzojnë se ishte një mashtrim vetëm për të thithur votat Banorët e zonës tregojnë se me nisjen e reshjeve të shiut si shkak i vendosjes së atyre tubave do të përmbyten edhe më shumë se më përpara… Në atë pjesë që është në kufirin mes fshatit Bleran dhe qytetit të Shkodrës gjithnjë partitë politike kanë marrë votat por më pas kanë mbyllur sytë duke lënë në harresë rreth 60 familje.