“PAX ALBANICA” NË SHKODËRFESTIVALI LETRAR MBYLLET ME PROMOVIMIN E LIBRIT TË MUSTAFA NANOSFestivali letrar ne Shkoder u permbyll kete te shtunde me promovimin dhe diskutime mbi librin e analistit dhe publicistit Mustafa Nano “Pax Albanica”.Ky krijim i Nanos i bazuar mbi fakte historike e dokumenta mori vleresime  e kritika nga te pranishmit.

Mustafa Nano ka vendosur që përmes librit “Pax Albanica” të reformojë klishenë që u bë e njohur prej poemës së Pashko Vases i cili ndërsa sundonte për llogari të Sulltanit njëkohësisht Kalifit të Islamit, Libanin, shkruante: “Feja e shqiptarit është shqiptaria”. Këtë Nano duke e shkëputur prej romantizmit e lidh me laicitetin e elitës shqiptare që ka sjellë tolerancën fetare dhe ndihmuar Shqipërinë të ekzistojë si komb.

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/IAf50VBif8U” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprak“POETËT, PËR POETIN”
Artikulli tjetërHAKA: VENDE VAKANTE PËR TU BËRË MËSUES