PD-ja është ndalur sërish në Kombinat me zëdhënesen Ina Zhupa, ku ka bërë denoncimin e radhës me banorë të prekur nga tërmeti i 26 nëntorit.

Kryefamiljari Gesian Llaçi shprehet se ka marrë vetën një bosur qira dhe harresën e shtetit. Sipas tij, qiranë e shtëpisë së re duhet ta paguajë nga xhepi dhe sikur kjo të mos mjaftonte duhet të paguajë dritat dhe ujin e shtëpisë së shkatërruar nga tërmeti.

Gesian Llaçi: Jam Gesian Llaci. Ja ajo është shtëpia ime atje. Janë 3 vëllezër brenda. Marrim një qira, një bonus. Me një bonus unë shti vetë lekët që të paguajmë qeranë.

Jetmir Llaçi: Jemi 3 vëllezër domethënë, 3 kurora dhe marrim…

Gesian Llaçi: Tre kurora me një shtëpi dhe marrim një bonus, a kupton?

Jetmir Llaçi: Me një shtëpi, jemi me qira, paguajmë 2 shtëpia.

Ina Zhupa: Ju keni qenë në një shtëpi private më parë që e keni ndërtuar vetë?

Gesian Llaçi: Po.

Ina Zhupa: Me 3 kate që e kishit secili nga vëllezërit?

Gesian Llaçi: Jo, jo ja ku jemi atje është shtëpi e madhe.

Ina Zhupa: Çfarë dëmesh ka shtëpia?

Gesian Llaçi: Ka shumë dëme të mëdhaja. Po të futesh brenda. T’i kemi derguar fotot, videot të gjitha.

Ina Zhupa: Cfarë ju kane thënë? Cfarë kanë thënë inxhinierët? Do shemben apo?

Jetmir Llaçi: Tani inxhinieri keto i ka nxjerrë të pabanueshëm. Janë DS4. S’kemi ça t’i bëjmë.

Gesian Llaçi: Ne duam një përgjigje sa më të shpejtë. Kaq. Kjo lagje kanë thënë për t’u prish, të vijnë ta prishin, ose të vijnë o vlla të shohin që janë njerëzit nëpër shtëpia. Dritat ndezur në darkë që flenë nëpër shtëpia a kupton? Po sikur t’i shembet të vdesin brenda, kush do të mbajë përgjegjësinë? Mirë që s’po vijnë të na shohin dhe po na lënë kështu por duan të na çojnë dhë në Vaqarr. Fare, unë dua që kur të bëhet të jem këtu.

Jetmir Llaçi: Paguajmë detyrime, drita, ujë, të gjitha këtu edhe gjelbërim. Çfarë gjelbërimi kemi këtu? Ku e kemi gjelbërimin? Taksën e ujit e dritave, të gjithave. Në qoftë se duan ata që ne të vdesim këtu, hajde se po hipim që sot lartë. Po hidhem unë i pari dhe të vijnë, të vijnë t’i rregullojnë. Se kështu e kanë, në qoftë se nuk vdes njëri nuk vjen..nuk vjen njeri.