Ndonëse tashme duke mos e prishur traditën e  saj ,por edhe te partive te tjera, te cilat analizat e punes se tyre I organizojne  pa pranine e mediave, duke i konsideruar pune te  brendshme  te shtepise.

Edhe demokratet e Malesise se Madhe  kane organizuar  mbledhjen e kryesise se tyre , duke  analizuar  ne cdo detaj , aktoret dhe faktoret qe e  cuane kete parti ne humbje, jo vetem  ne garen per kryetarin e Bashkise , por edhe  ne perfaqesimin politik , ne  keshillin  Bashkiak. Sic mesohet nga  burime  brenda    kryesise se demokratve, debatet dhe akuzat ndaj njeri tjetrit  kane qene te ashpra, cka tregon se  kjo force politike  ne zgjedhjet e fundit , te cilat I humbi, hyri ne gare me problem brenda  vetes se saj.Gjithesesi ne fund te  kesaj analize pune rreth  3 orshe , per medjat  eshte  prononcuar   kryetari I grupit  parlamentare , njeherazi I deleguari  zyrtare I selise qendrore  blu z, Edi Pakloka, I cili vecmas te tjerave   vlersoj faktin se nuk do te kete prerje kokash , por vetem mbajtje pergjeghjesie.Nderkaq, Edi Paloka  ka shprehur  bindjen e tij se demokratet edhe  ne M.Madhe  tashme do I harrojne problemet etyre  dhe te gjithe se  bashku  do nisin nje rruge te re  drejte rikthimit te Pd   ne identitetin e saj , jo te humbur  nga kundershtari politik ,por  me se shumti te dhuruar nga vete demokratet.