Drejtoria e basenit ujor Bune-Drin po merr te gjitha masat për mbarëvajtjen e punës dhe ruajtjen e ujërave qe ka nen menaxhim.Drejtuesi i këtij institucioni Martin Pëllumbi shprehet se nuk lejohet shfrytëzimi i paligjshëm i inerteve ne basenet ujore te Shkodrës ndërsa aktualisht janë dhëne 12 leje për subjektet private.

Pëllumbi thotë gjate” se per monitorimin e situates eshte ngritur nje task force. Pellumbi u nenvizon se drini ka prurje te medha ndaj ne sezonin veror jane bere pastrime ndersa si zone problematike per ndertimet informale ai evidenton kryesisht zonen e drinit.Pak kohe me pare eshte hartuar nje projekt sistemimin e lumenjve Bune, Drin dhe Kir.Sic dihet shqtesuese kane qene firmat e inerteve qe vitet e fundit kane shkaktuar deme kolosale mjedisore ne basenin ujor bune-drin .Sigurisht nderhyrja pa kriter ka sjelle edhe devijimin e shtreterve, pasajot kane qene evidente te cilat kane sjelle prezencen e ujrave ne vende ku ska qene kurre me pare.