Mungesa e rritjese ndihmes ekonomike apo pensionit gjate kesaj periudhe ka sjelle nje sere pakenaqesish tek dhjetra qytetare te cilet jetojne me te ardhura minimale duke mos mundur dot te mbulojne as fundin e muajit.

Individe te moshes se trete ne shkoder duke I qendruar larg qendrimeve politike shprehin indiniaten e tyre per mungesen e vemendjes ndaj tyre duke e lidhur se fundmi me shpenzimet marramendese qe qeveria beri me blerjen e makinave luksoze. Rritja e fundit e pensioneve ndodhi ne muajin korrik te ketij ku Afro 600 mijë pensionistë dhe 6600 veteranë të Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare, përfituan nga skema.ajo cfar irritoi mjaft te moshuar ishte perqindje shume e vogel e rritjes, prej 1.4%, .Nderkohe sipas qeverise kjo shifer u vendos si pasojë e përllogaritjes vjetore që bën Ministria e Mirëqenies Sociale dhe Rinisë, mbështetur në të dhënat e INSTAT-it për indeksimin e inflacionit.

Artikulli paraprak15 SUBJEKTEVE U SHKËPUTET FURNIZIMI ME ENERGJI NGA SPITALI
Artikulli tjetërMITHI: MJETET ME SISTEM ANGLEZ, DUHEN NDRYSHUAR NË KONÇENSIONAR