Pervec conferences dy ditore te mbajtur ne ambjentet e Hotel Colosseo, perfaqesues dhe perfitues te projektit Nalas, per menaxhimin e mbetjeve te ngurta, kane vizituar nga afer landfillin e bushatit. Perfaqesues te njesive vendore, qofte nga Shqiperia, por edhe nga vendet e rajonit, Kroacia dhe Italia, jane njohur me procesin e depozitimit te mbetjeve urbane ne kete landfill, nga dy qarqet, qarku Shkoder dhe Qarku I Lezhes.

Gjate ketij inspektimi, pjesmarresit kane hedhur idene, e ricikllimit te mbjetjeve urbane, ne kete landfill nje process qe pervec kosotos, sjell edhe minimizimin e mbetjeve, cka do te ishte nje benefit per te gjithe. Landfilli I Bushatit, një nga investimet me te rendesishme, gjate viteve te fundit, ne fushen e mjedisit, shpesh here eshte p[erballur me situate aspak te kenaqshme sa I takon pagesave nga njesite vendore, megjithate tashme gjithcka eshte ne pritje te investimeve nga qeveria shqiptare, ne lidhje me teknologjine qe eshte e demosdoshme per te rritur jetegjatesine e ketij landfilli ne Qarkun e Shkodres, pasi ne te kundert, ky landfill, mund te ktheeht vetem ne nje vendepozitim duke krijuar probleme edhe per komunitetin.

Artikulli paraprakDEVIJOHET RRUGA “QËNDRESA E 1920”, REAGOJNË BANORËT
Artikulli tjetërAKU: QKR LIÇENSON BIZNESE PA INFORMACIONIN E DUHUR