Qendra e informimit te bashkimit europian ne shkoder i eshte bashkuar sensibilizimit ne diten boterore te personave me aftesi te kufizuar.

Ne kete dite ajo organizoj nje aktivitetit social-kulturor me teme : “Përfshirja ka rëndësi: aksesi dhe fuqizimi i personave me aftësi ndryshe”.Pjese e saj ishte banda frymore e personave me aftesi ndryshe e shoqates The Door.Drejtuesi i kesaj organziate Kastriot Faci permendi disa nga problematikat qe shoqerojne kete kategori ndersa I beri thirrje biznesit privat te jene me afer ketyre individeve me mbeshtetje financiare. Drtejtuesja e zyre se BE u shpreh se ky takim ka nje rendesi te vecante per keta persona te cilet kane nevoje per vemendjen e te gjitheve. Aktiviteti i kesaj dite vijoi me disa pjese te luajtuara me mjaft talent nga banda frymore e personave me aftesi ndryshe.Grupi i ketyre te rinjve qe performojne prej vitesh nen drejtimin e shoqates The Door percolli nje mesazh mjaft te qarte dhe domethenes ne kuader te 3 dhjetorit: Shoqeria civile dhe pushteti duhet te punojne me shume për t’i bërë pjesë dhe t’i integroje ne jeten e perditshme.

Artikulli paraprakANGLIA MBËSHTET ALEANCËN KUNDËR ISIS, NISIN BOMBARDIMET
Artikulli tjetërFSHF: STADIUMI “LORO BORIÇI” DO TË JETË GATI NË SHKURT