Prej 15 marsit të këtij viti moratoriumi 2 vjeçar i gjuetisë ka përfunduar efektet e tij.

Megjithatë, Ministria e Mjedisit bën me dije se gjuetarët nuk do të mund të gjuajnë dhe se sezoni i gjuetisë do të jetë i mbyllur deri më 1 tetor të 2016. “Gjuetia s’mund të realizohet pasi nuk jemi në periudhën e sezonit” thotë Ministria e Mjedisit, e cila sakaq ka përgatitur edhe një projektligj përmes të cilit kërkon vijimin e moratoriumit të gjuetisë edhe për 5 vite të tjera.