Një shkencëtar ka pohuar se virusi Covid-19 ka rrjedhur nga laboratori në Wuhan. Andrew Huff pretendon se kishte një vend që e cilëson një nga fshehjet më të mëdha në histori.

Në librin e tij të ri – The Truth About Wuhan – Huff pretendon se pandemia ishte rezultat i financimit të qeverisë amerikane të inxhinierisë gjenetike të rrezikshme të koronaviruseve në Kinë. Epidemiologu tha se eksperimentet e Kinës të kryera me siguri të dobët çuan në një rrjedhje laboratorike në Institutin e Virologjisë Ëuhan të financuar nga SHBA.

“Aleanca EcoHealth dhe laboratorët e huaj nuk kishin masat e kontrollit në vend për sigurinë dhe menaxhimin e rrezikut, që përfundimisht rezultoi në rrjedhjen e laboratorit në Institutin e Virologjisë Ëuhan,” tha ai në librin e tij. Instituti i Virologjisë në Wuhan, një laborator i sigurisë së lartë i specializuar për koronaviruset ka qenë në qendër të vëmendjes që kur dolën rastet e para ndërsa ka pyetje të shumta nëse Covid doli nga laboratori. Si Kina ashtu edhe laboratori kanë mohuar me furi çdo akuzë, por shkencëtarët dhe studiuesit vijojnë kërkimet. Dhjetëra ekspertë kanë sugjeruar se Covid mund të kishte ikur nga laboratori i Ëuhanit përmes një studiuesi të infektuar. Ndërsa kreu i Organizatës Botërore të Shëndetësisë thuhet se beson se Covid ka rrjedhur nga laboratori pas një “aksidenti katastrofik” .