Autoritetet po përgatiten të evakuojnë pjesën më të madhe të disa qyteteve në Holandë. Ata gjithashtu u bënë thirrje banorëve të komunitetit më të vogël Meersen të jenë të gatshëm të largohen nga banesat e tyre.

Mijëra njerëz u larguan nga shtëpitë e tyre në jug të Hollandës ndërsa ujërat shpërthyen dhe përmbytën qytete.

Kryeministri Mark Rutte ka shpallur provincën e Limburg, në kufi me Gjermaninë dhe Belgjikën, një shtet të katastrofës kombëtare. Autoritetet po përgatiten të evakuojnë pjesën më të madhe të qytetit të Fenlo këtë pasdite dhe u kanë bërë thirrje banorëve të komunitetit më të vogël Meersen të jenë të gatshëm të largohen.

Pjesa më e madhe e Holandës është nën nivelin e detit dhe mbrohet nga një sistem kompleks i argjinaturave të vjetra dhe digave moderne, prej betoni që nuk lejojnë që ujërat e detit dhe lumenjve të përmbytin vendin.

Ushtria arritur të forcojë e argjinaturës pranë Meersen, por rendi evakuimin nuk është ngritur.
Qindra zjarrfikës dhe ushtarë u mobilizuan për të forcuar argjinaturat e tjera dhe për të ndihmuar në evakuimin e banorëve.