UNIVERSITETI I SHKODRËS KONFERENCË SHKENCORE PËR KËTO DY FIGURA. Universiteti i Shkodres, fakulteti i shkencave shoqerore ne bashkepunim me institutin e studimeve albanologjike dhe me mbështetjen e konsullates se nderit ne Austri realizuan kete te premte konferencen shkencore ne nder te dy mendjeve te ndritura te cultures shqiptare Anton Xanoni dhe Justin rrota.

Konferenca zhvillohet ne perkujtim te 50 vjetorit te ndarjes nga jeta te Pader Justin Rrotes dhe 100 vjetorit te humbjes se Dom Anton Xanoni dhe per te rikthyer ne vemendje punen e madhe dhe pasurine e pacmuar te ketyre dy figurave ne historine e gjuhes shqipe

[iframe width=”300″ height=”315″ src=”//www.youtube.com/embed/ZEuqpHPUrnE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakNATA FINALE E SHKODRA FEST
Artikulli tjetërENERGJIA, GJYKATA HEDH POSHTË BASHKINË