Veçmas veteranve dhe perfaqesuesve te pushtetit vendore, kurorat me lule jan e vendosur prane lapidarit, kushtuar luftes se Recit edhe nga partite politike dhe shoqatat e ndryshme qe operojne ne M.Madhe. 72 vite me pare, Reci dhe tere M .Madhe por edhe Shkodra do te shenonin ne fleten e historise nje nga ngjarjet me te rendesishme te luftes nacionalclirimtare, keshtu jane shprehur ne fjalen e tyre veteran te luftes.

Nderkohe qe prefekti I qarkut Shkoder , Paulin Radovani pasi ka vendosur kuroren me lule se bashku mer kryetarin e bashkise Tonin Marinaj , para te pranishmeve eshte shprehur.Nderkaq ne fjalen e rastit ne mitingun tradicional te organizuar para koncertit festiv, menjehere pas hymnit kombetare fjalen pershendetese e ka mbajtur kryetari I Bashkise Tonin Marinaj.Festa e Recit , kjo feste e cila tashme po rikthehet ne traditen e vete me te mire, ka vijuar me tej me nje sere veprimtarish, veteran dhe drejtues te bashkise , por edhe autoritete te tjera kane vizituar familjet e deshmoreve te kesaj lufte, duke u ndalur ne shtepine e heronjve.