TARIKATI RIFAI NË TYRBEN “HAXHI ALI KRUJA” PRET VIZITAT E RASTIT.Tarikati Rifai në qytetin e Shkodrës ka përkujtuar festën e ashures. Me këtë rast në tyrben “Haxhi Ali Kruja” komuniteti bektashi ka pritur vizitat e rastit.

Fillimisht kane uruar përfaqësues të klerit.Më pas kanë uruar edhe drejtuesit vendor.Dita e Ashures është dita e dhjetë e muajit Muharrem. Ne atë ditë shpëtoi profeti Musa dhe populli i tij nga dhuna e Faranit. Ne ditën Botërore të Ashures, përkujtohen 72 të rënët në tokën e Qerbelasë të cilët mundën diktaturën. Ashurja është një ceremoni shpirtërore, e përbotshme që u jepet njerëzve me rastin e rënies së dëshmorëve.

 

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”//www.youtube.com/embed/iaCFDoY1BaE” frameborder=”0″ allowfullscreen ]
Artikulli paraprakEDHE OKB, THIRRJE POLITIKËS KOSOVARE
Artikulli tjetërOSHEE, VIJON AKSIONET