Per besimtaret e krishtere, 12 janari eshte nje feste e te gjitheve, pasi eshte perkujtuar shugurimi I katedrales se shen shtjefnit.

Pikerisht ne kuader te kesaj date te rendesishme, eshte mbajtur edhe mesah e shenjte e cila eshte drejtuar nga arqipeshkvi I dioqezes Shkoder Mons Angelo Massafra. Ne perfundim te kesaj meshe te shenjte, famullitari I Shkodres, Dom Artur Jaku ka folur ne lidhje me rendesine e kesaj date per katedralen e shkodres. Kjo kish katedrale eshte dhunuar disa here nga sundues dhe pushtime te ndryshme heren e fundit ajo u shendrrua ne nje pallat sporti per tu rikthyer edhe nje here ne objekt fetare dhe nje tempull i qendreses ndaj shtypjes. Kardinali Rode ne predikimin e tij ne vitin e 2008 i rikujtoi gjitha keto vuajtje dhe sakrifica qe se bashku me tempullin i kane vuajtuar edhe kleri katolik shqiptare. Ardhja e Atit te Shenjt Gjon Pali i dyte ne Shqiperi dhe mbajtja e nje meshe po ne kete tempull me rast u shuguruan edhe kater ipeshgvinj shqiptare ipeshkvinejt e pare pas komunizmit dhe lirimit te fese pati edhe nje ngjarje tjeter bekimin e altarit, ndersa ne 2008eshte shuguruar komplet Kisha.

Artikulli paraprakKARTAT E SHËNDETIT, OSJA: SHTYHET ME 3 MUAJ AFATI PËR APLIKIM
Artikulli tjetërPOLICIA E SHKODRES: NUK PO BEJME PRESION MBI MEDIAT