VIS ALBANIA NIS IMPLEMENTIMIN E PROJEKTIT NË ZONAT MALORE TË QARKUT SHKODËR.

Prej 24 vitesh banorë e zonave malore të mbi Shkodres kane filluar që ta braktisin vendin e tyre duke mos pasur asnjë shpresë në këto zona. VIS Albania , Vullnetarët Ndërkombëtarë Për zhvillim nepërmjet financimeve të Coperazione Italiana Ministria e Jashtme e italisë po implementon projekte të ndryshme në mënyrë që tju përmirësojnë kushtet e jetesës banorëve në zona si Kelmendi, shkrel gruemirë e shume zona te tjera te malesive te dukagjinit ne Qarkun e Shkodres. Perfaqesues te ketij projekti shprehen se ky project synon qe te sjelle me teper mireqenie per banoret e ketyre zonave. Ky projekt do të zgjasë 3 vjet dhe konsiston në disa kurse si kurs Guzhine kursi i gjuhës angleze etj Këto kurse do ju mësojë banorëve që të jenë të pregatitur për të pritur turist të cilët pritet që të vizitojnë këto zona. Përgjegjësi i këtij projekti Pierpaolo Ambrosi tregon për hapat e këti projekti Pier Paolo AMBROSI Vis Albania Vera Gjerkaj kursante Lenado Çekaj kursant

[iframe width=”300″ height=”510″ src=”https://www.youtube.com/embed/Z5nN7hpxPvw” frameborder=”0″ allowfullscreen ]