Viti 2016 ka nisur me disa lehtesime per invalidet e punes. 50% ulje per tarifat e legalizimeve

, heqja e tarifes se studimit per nivelin bachelor dhe pergjysmimi I kontartes per borxhet e kamatvonesave te energjise elektrike jane disa nga vendimet e qeverise per kete kategori . Kryetari I shoqates per qarkun Shkoder myhedin pirani thote se pergjysmimi I ketyre tarifave eshte nje frymarrje per invalidet e punes Megjithate invalidet e punes ne qarkun Shkoder edhe kete vit vazhdojne te perballen me problemet e vjetra sic jane transporti urban apo parkimi I automjeteve. Kryetari I shoqates se invalideve te punes ne Shkoder shprehet I indinjuar pasi problemet e invalidëve vijojne të mbeten te pazgjidhur dhe peng i indiferencës se Bashkise Shkoder