2 nga problemet qe kerkojne zgjidhje sipas kryetarit te shoqates se invalideve te punes Myhedin Pirani jane punesimi dhe parkingjet per invalidet, kerkesa keto te hershme te cilat kane mbetur thjesht nje leter ne zyrat e bashkise nder vite.

Kryetari i kesaj shoqate ne Shkoder ka dashur te sjelle nje here ne venmendje keto ceshtje ndersa njofton se 50 deri ne 60 invalide te pjesshem vazhdojne te enden dyerve te institucioneve per gjetjen e nje pune.Sipas kryetarit Myhedin Pirani ne administrate 1 ne 25 persona te punesuar duhet te jete invalid ndersa sot ne realitetin shqiptar po hiqen nga puna edhe invalidet aktuale. Invalidet e punes ne qyetin me te madh verior shprehen se shpesh e ndjejne veten te paperkrahur ndersa personat e deklaruar invalidë pune, sipas komisioneve përkatëse mjekësore dhe që përfitojnë pension invaliditeti, sipas statusit të invalidit të punës duhet jene te privilegjuar ne baze ten je pikavarazhi.

Artikulli paraprakBASKET MESHKUJ, VLLAZNIA SERI FITORESH, MUND TEUTËN
Artikulli tjetërBANORËT: LAGJET E UNAZËS LINDORE NË ERRËSIRË