Bashkia e Shkodrës është pjese 26 Bashkive ne vend qe përfitojnë nga plani I zhvillimit kombëtar dhe ne këtë kuadër, Shkodra do te ndjeke një model, atë te forumeve civile me ekspertet te cilët do te japin idete e tyre per këtë plan zhvillimor.

Nje forum I tille eshte diskutuar edhe ne mbledhjen e këshillit Bashkiak te Shkodrës, ku kryetarja e Bashkisë Voltana Ademi, ka sqaruar edhe rolin qe do te kenë ekspertet dhe qytetaret ne këtë forum. Do te jene përfaqësues te te gjitha fushave, te te gjitha njësive qe sot janë shkrire dhe janë pjese e territorit te Bashkisë se Shkodrës, ne nje proces te gjate dhe te vështire ne mënyre qe Shkodra te këtë planin e tij zhvillimor.

Artikulli paraprakPLANI KOMBËTAR I ZHVILLIMIT URBAN, PREZANTOHET NË SHKODËR
Artikulli tjetërGJËNDJA NË ARKIVËN E BASHKISË, MIRATOHET FONDI NË KËSHILL