Po zhvillohet ne ambjentet e bibliotekes se Universitetit te Shkodres “Luigj Gurakuqi”, konferenca me teme “Shqiperi & Hungari – Dje , sot dhe neser”.

Ne kete konference marrin pjese kryetarja e Bashkise Shkoder Voltana AdemI dhe Konsulli i Nderit i Hungarise ne Republiken e Shqiperise Kliti Hoti.Pjesemarres ne kete konference jane edhe studente dhe pedagoge te universitetit.