Disa prej shkrimtarëve dhe poetëve të veriut të Shqipërisë janë mbledhur në ditën e poezisë në Shkodër duke krijuar revistën “Pena e Artë” me autore Prenda Sejdia.

Ndërkohë Ilmi Kurti i cili është një prej organizatorëve të këtij takimi bëri të ditur krijimin e një klubi të ri letrar për poetët e veriut.

Lulash Brigja si pjesëmarrës në këtë aktivitet tha se takime të tilla për poetët janë të domosdoshme.

Gjatë aktivitetit, disa prej poetëve përveç bisedave me njëri-tjetrin recituan edhe disa prej poezive të shkruara nga vetë ata.