Një postim mjaft interesant po bën xhiron e internetit këto ditët e fundit, i cili ka të bëjë me të gjitha këto çështje që na shqetësojnë çdo ditë. Nga mbi-analizimi, problemet e menaxhimit të stresit dhe zemërimit, tek mungesa e energjisë ose ndjenja e trishtimit. Si mund t’i menaxhojmë më mirë situata të tilla, të cilat na e bëjnë pak më të vështirë jetën e përditshme?

Sipas postimit, në varësi të ndjenjës, ekziston edhe një praktikë shumë specifike që mund të ndihmojë, dhe automatikisht mund t’ju bëjë të ndiheni më mirë. Le të shohim se cilat janë ato.

Kur ndiheni sikur nuk mund t’i kontrolloni mendimet tuaja dhe filloni të mbianalizoni, gjë që më pas ju lodh, përpiquni t’i shkruani në letër për t’u çliruar.
Kur ndiheni të stresuar, provoni praktikën e meditimit për të rikthyer paqen dhe relaksimin në mendjen dhe trupin tuaj.
Kur ndiheni të lodhur dhe të rraskapitur, bëni gjumin një prioritet.
Kur ndiheni të dëshpëruar, provoni ushtrimet për endorfinë.
Kur ndiheni të stresuar, provoni të bëni një shëtitje për të çliruar tensionin.
Kur jeni të zemëruar, atëherë preferoni të dëgjoni muzikë.
Kur ndiheni dembel dhe ju mungon energjia, preferoni ta lini celularin mënjanë dhe të reduktoni orët që kaloni para ekranit.
Kur ndiheni të rraskapitur ose në një fazë të keqe, provoni të lexoni një libër për frymëzim.

Artikulli paraprakPASI MORI FUND EPOKA E TIJ NË MAL TË ZI, GJUKANOVIÇ JEP DORËHEQJEN
Artikulli tjetërMUNGESA E MEDIKAMENTEVE NË GJERMANI, MIRATOHET PROJEKTLIGJI PËR FURNIZIMIN ME BARNA