Pranga priftit që abuzoi me refugjatët e mitur

 

Organet greke të Rendit në Selanik kanë arrestuar një murg françeskan, shtetas francez, me akuzën se abuzonte seksualisht me refugjatë të mitur. Çështja është zbardhur kur 4 adoleshentë nga Pakistani, të moshës nga 14 deri në 17 vjeç, kanë denoncuar në polici se kanë rënë viktima të abuzimeve të tij. Priftit francez, 52 vjeç, që ndodhej në Greqi në kuadrin e një programi për qëllime bamirëse dhe humanitare për refugjatët, i ka marrë fëmijët e pashoqëruar para një muaji në shtëpinë e tij në lagjen “Tumba” të qytetit, për t’i strehuar dhe për t’u dhënë ushqim, pasi ndodheshin në një gjendje të mjerueshme në një prej kampeve të pritjes në periferi të qytetit. Ndërkohë, bashkë me ushqimin ai u jepte edhe hapje gjumi, e më pas kur ata flinin abuzonte mbi ta. Madje, ai ka bërë kërkesë pranë organeve përkatëse për birësimin e tyre dhe sipas procedurës fëmijët u janë nënshtruar kontrolleve edhe nga psikologët. Por njëri prej fëmijëve ka kundërshtuar të rikthehej në shtëpinë e tij dhe pas këmbënguljes së mjekut, ai ka zbuluar të vërtetën e frikshme që përsëritej pothuajse çdo natë në ditët e fundit.

Artikulli paraprakJUBICA: KORÇA FINANCOI FITOREN E VLLAZNISË ME KORABIN
Artikulli tjetërSEKUESTROHEN 138 KG KANABIS NË NJË SHTËPI TË PA BANUAR